onsdag 27 oktober 2010

Längtar efter att läsa...

något annat än engelska faktaböcker och romaner om franska medeltiden.. Även om jag är enormt fascinerad av ämnet så är det trevligt med omväxling. Särskilt som jag ofta läser böckerna två gånger. En gång för att se om det står något användbart (med markerpenna i näven) Och den andra gången för att sammanfatta det intressanta i egen text.(Och för att jag inte kommer ihåg allt jag läste första gången...)

Jag har köpt in en del specialböcker på franska också, tänkte att det skulle vara nyttigt och roligt att friska upp språkkunskaperna. Jag menar, hur svårt kan det vara? Jag har ju läst skolfranska en gång i tiden och klarar av att turista på Disneyland, Paris...:)   Fast det känns lite svårt och onödigt tidsödande faktiskt..har inte tid att slå upp vartannat ord i lexikonet.

I senaste numret av Pc-tidningen står att man kan scanna in dokument och omvandla dem till hanterbar text. Då borde jag ju kunna översätta intressanta sidor med google translator?

Eller så tar jag en paus från medeltiden och påbörjar någon av alla olästa romaner och deckare som jag lånat från svärmor och svåger. Tills vidare får sambon beta av dem en efter en och jag förhör mig noga vilka som verkar bra och vad de handlar om. Så kan jag börja läsa en väl utvald historia vilken dag som helst nu..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar