tisdag 8 mars 2011

Jag får liksom ingen ordning..

på mina spretiga kapitel. Ingen överblick över manuset. Jag får naturligtvis skylla mig själv eftersom jag inte började  med att skriva en synopsis. Tålamod är inte min starka sida, det är så lätt att dras med i skrivprocessen och liksom tappa kontrollen i den.

Filmsekvenser utan inbördes ordning rullar  inne i huvudet och jag försöker krafsa ner dem så fort som möjligt. Filmerna triggas igång helt plötsligt och oväntat av ett musikstycke, ett par ord, en bild eller en känsla. Jag har försökt dela upp kapitel med rubriker och sidantal i Excel, men nu börjar det växa bortom min kontroll och blandas med diverse noteringar om vad jag ska tänka på och olika fakta och källhänvisningar.

Dock har jag skrivit synopsis nu, efter att ha insett att jag inte kan klämma in typ ett halvt sekel av olika händelser i en liten bok. Det underlättar betydligt.

Och så hittade jag yWriter ett gratisprogram där jag lägger in kapitlen allteftersom. Då ser jag hur de passar ihop och hur många ord de innehåller och de är lätta att ändra inbördes ordning på.En storyboard ger mig överblick över de olika scenerna och det ska förhoppningsvis gå att exportera till Word senare när manuset börjar bli färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar