fredag 12 september 2014

Visitkort

businesscard-85mmx55mmDet ryktas att Spegelblänk är på väg från tryckeriet!  Inser att det är det hög tid att beställa visitkort, flyers och annat  som kan behövas till marknadsföring.

Hittade vääldigt många leverantörer av reklammaterial på nätet och de flesta vill att man köper tusentals exemplar av prylen, eller så är fraktkostnaden skyhög.

Företaget jag valde, GotPrint erbjöd visitkort där man kunde ha mer än ett foto på visitkortet, (det kanske de andra också gjorde men  jag förstod bara inte hur.)

I alla fall kunde man enkelt ladda ner en mall från gotprints hemsida till exempelvis photoshop och börja tota ihop ett visitkortsförslag.

Ok det var inte så komplicerat, montera bilder, skriv text, dvs mitt namn och mailadress, klart, skicka!

Fast då fick jag genast ett meddelande om att jag glömt radera mallens stödlinjer.

Efter att ha dolt det lagret och försökt  ladda upp bilden igen, blev jag informerad om att min designade bild inte var cmyk. Nähä? Det visade sig att Photoshop elements, som jag har pga billigare än Photoshop,  omvandlar cmyk bilder till rgb automatiskt och det går inte att omvandla tillbaka.

Googlade frenetiskt tills jag hittade ta da!  En cmyk-konverterare som lätt fixade omvandling till cmyk, i alla fall när jag döpt om bilden till spegelblank utan ä istället för spegelblänk ...

Nu äntligen måste det väl funka? Då ringde telefonen. Dolt nummer. Jag svarade ändå, för det kan ju vara skola eller annat viktigt. En engelsman frågar om jag talar engelska. "No", svarar jag och flyttar tummen mot avstängningsknappen innan han hinner fråga efter inloggningsuppgifter till min bank eller nåt, men istället hör jag ordet "businesscard".

Det är Gotprints som ringer mig angående mina visitkort! Fotot fyller inte mallen ut till blödningskanten. (vilket jag märkt men pga inte fattar photoshop har försökt dölja genom att lägga två bilder ovanpå varandra fast i olika storlek:) Det tycker inte gotprints-mannen är en bra idé utan han vill berätta hur man kan göra istället, fast han inser ju att det blir svårt om jag inte kan engelska. Stammande medger jag att jag  faktiskt förstår en pytteliten smula av språket och då ger han mig en snabblektion i hur man expanderar fotots sidor med hjälp av markeringsverktyget, lager och flyttapilar. Kan ju säga att jag aldrig varit med om maken till serviceminded försäljare.

Tillbaks vid datorn ägnade jag en halvdag åt att försöka begripa vad han menade och fick till slut ihop en bild jag var nöjd med. Och som Gotprints också accepterade

♥ Gotprints

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar