onsdag 25 mars 2015

Penna eller dator eller något mittemellan?

I helgen var jag på årsmöte med DHB Västra, (föreningen för döva och hörselskadade barn och barn med språkstörning). Barnen härjade runt på Laserdome och Navet experimentcenter medan vi vuxna hade årsmöte och workshops. Inför detta uppdaterade jag en power point om tekniska hjälpmedel mm som jag tidigare haft med när DHB medverkat på mässor. 
 En ganska ny teknisk pryl,  Livescribe3 smart pen, kanske kan komma till användning i skrivandet?  I alla fall om det kommer en svensk version, samt om det är möjligt att lagra och konvertera stora mängder text ...
 Med pennan kan man spela in möten/föreläsningar samt skriva på ett speciellt block. Anteckningarna kan sedan överföras till Ipad där handskrift kan konverteras till digital text. 
Vet inte hur bra det här funkar i verkligheten, men tänk vad härligt att sitta ute i trädgårdsmöbeln (på sommaren) medan man totar ihop en novell eller roman. Datorn behöver ju laddas och det är svårt att läsa på skärmen i solljuset. 
Vad är det för fel på vanlig penna och papper då? Absolut ingenting  (och det blir mycket billigare) förutsatt att man kan läsa sin hastigt nedkrafsade handstil efter en timma eller två ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar