söndag 16 augusti 2015

Ljusets väktare hos Akademibokhandeln Kungsgatan

Vid nyinvigningen av Akademibokhandeln Kungsgatan i Göteborg häromdagen hölls ett författarmaraton. Naturligtvis glömde jag be någon fotografera när det var min tur att bli intervjuad. Men en bild på hyllan där våra böcker stod i tur och ordning inför respektive framträdande blev det i alla fall :)

Jag berättade lite om min bok. Att Ljusets väktare är en historisk äventyrsroman med en del övernaturliga inslag.
Att den främst handlar om en riddare och hans dotter Elisèau.
Riddaren blev förälskad och rymde med katarprästinnan Adalais som har helande förmåga och tillhör ett uråldrigt gnostiskt sällskap. När hon mördas lämnar riddaren sin dotter hos en släkting.
Flickans uppväxt präglas av längtan efter frånvarande föräldrar och en önskan att bli sedd och uppskattad av sin far. När riddaren vill undervisa sin dotter i stridskonst gör Elisèau sitt bästa för att vara honom till lags, åtminstone tills hon möter kärleken och hennes lojalitet sätts på prov.
Boken handlar också om den eviga kampen mellan goda och onda krafter. Räcker det att lita till sitt hjärta för att avgöra vad som är rätt, och vem kan man egentligen lita på?
När Elisèau av en händelse får veta mer om sin döda mor anar hon att hon själv kan ha samma märkliga förmågor.
Den historiska ramen är albigenserkriget. Påve Innocentius III vill tvinga landets självstyrande adel till underkastelse och utrota alla som inte delar hans åsikter om Gud och religion. Och allting utspelas i Occitanien, en tid och plats där kulturen blomstrade och många olika slags människor var välkomna att leva och verka tillsammans ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar