Om Ljusets väktare

Intriger, kärlek och mystik i medeltidsmiljö

Ljusets väktare är en historisk äventyrsroman med en del inslag av magi och övernaturligt förankrat i medeltida folktro och vidskepelse. Boken handlar om en riddare och hans dotter, om den eviga kampen mellan goda och onda krafter, och en ung kvinnas längtan efter bekräftelse.
Inkvisitionens skugga breder ut sig över landet och tvingar människor att välja sida.
Vem kan man lita på? Och vad innebär det egentligen att följa paratge. Berättelsen utspelas i medeltida Occitanien, en tid och plats där kulturen blomstrade och många olika slags människor var välkomna att leva och verka sida vid sida.
Provläs gärna på Smakprov.se

Den historiska ramen är albigenserkriget och inkvisitionens förföljelse av katarer. Påve Innocentius III vill tvinga landets självstyrande adel till underkastelse och utrota alla som inte delar hans åsikter om Gud och religion.

Jämfört med övriga Europa hade kvinnan en stark ställning. En av de mest kända är Esclarmonde de Foix som grundade sjukhus och flickskolor.

Jag har skrivit  blogginlägg om Esclarmonde de Foix här och här.
Samt om Greven av Foix, lord Raymond TrencavelRikard Lejonhjärta och Raymond VI av Toulouse

Inspiration till Ljusets väktare fick jag i samband med att jag skrev Spegelblänk och läste på om andra världskriget. Nazisternas fascination för ockulta fenomen och mytologi fick dem att skicka graaljägaren Otto Rahn till Languedoc eftersom de var övertygade om att Arthursagan var sann och att katarerna gömt och vaktat skatten i alla år. Katarerna kände jag till sedan tidigare efter att ha läst dr Arthur Guirdhams böcker om patienters minnen av tidigare liv som katarer. Så jag åkte ner till Languedoc, besökte medeltida borgar, reste runt i katarernas spår och blev ännu mer fascinerad av denna spännande tid och plats.

Ljusets väktare kan köpas i välsorterade boklådor, SF-bokhandeln,  Adlibris och  Bokus  Cdon
Klassuppsättningar (minst 10 ex) kan beställas till reducerat pris av förlaget.
Kontakta HOI förlag, susanne@hoi.se eller louises3@live.se (min mailadress) för mer info

ps) Efter att du har läst Ljusets väktare får du väldigt gärna logga in på Bokus, Boktipset, Dito, Cdon,  Goodreads, Storytel etc och lämna stjärnor eller omdöme:)

Om du hellre vill låna boken finns den som e-bok på de flesta bibliotek. Om den inte finns som vanlig bok kan man lämna inköpsförslag till biblioteket.