Omdöme om mina böckerOm Spegelblänk: Varm, rolig, sorglig och vacker!
Malin Wanderydz24 september 2018
Så varm, tänkvärd, rolig, upprörande och vacker!!
Det är en bok som jag tycker hamnar i samma kategori som "Den röda adressboken ", vilken jag tyckte mycket om. Att Marie-louise bakar in sann historia från krigstiden är ett stort plus !

Anna Gus-Johansson 
5/7 2018 om Ljusets väktare:  "Jag har precis sträckläst din fina bok. Den hade allt, spänning, kärlek, hopp o förtvivlan och framförallt magi. Du skriver otroligt bra o målar upp landskap o bilder. Även skräcken griper tag i magen när det är som kusligast. Jag hoppas det blir en fortsättning på denna bok. ✨"


Kim Kimselius 10/2 2017 om Ljusets väktare: "Det är en ren njutning att läsa boken om Enricx och hans dotter Elisèau. En skickligt sammanvävd berättelse, med ord som smeker och förför. En bok jag varmt rekommenderar. Hoppas att det kommer en fortsättning på den här berättelsen, för jag vill läsa mer av Marie-Louise Fritzén. Läs den!"Boklysten 11/5 2015 om Ljusets väktare:

"Ljusets väktare är en historisk roman med inslag av magi och övernaturligt vilket jag tycker passar mig alldeles perfekt till den medeltida tidsperioden i boken. Det här var en riktig bladvändare och jag var fast ända från första sidan."

Magiska runor 10/9 2015 


”Ljusets väktare är en sån där bok där sidorna vänder sig av sig själva, där texten och historien bara flyter på. Författaren skriver väldigt levande och väldigt trovärdigt.”

Zellys bokblogg 22/9 2015
"Författaren har gjort ett gediget arbete med att återskapa 1100-talet. Allt är så detaljerat, varje strid, varje kamp, klänning, borg, slott och skog, det är väldigt levande och det känns som att jag verkligen är där. Jag gillar Eliséau, hon är lätt att tycka om. Hon är en starkt och självständig ung kvinna. 

Tinalisabeths bokblogg Både karaktärerna och miljöerna känns väldigt genomarbetade, och det är något jag uppskattar väldigt mycket, särskilt när det rör sig om historiska romaner. Jag gillar verkligen Elisèau, hon är väldigt lätt att tycka om. En sak jag inte gillade och som tyvärr drog ner betyget för mig var hur en del djur blev behandlade.

  Läsarkommentarer om Ljusets väktare:

Helt och hållet i min smak. Intressant handling, spänning och massor av action. Allt berättat i grymt tempo. Av mig får du högsta betyg! /Jonas 


Ljuset väktare är verkligen spännande, jättebra!/Maria L 

Man kom direkt in i handlingen och jag kunde inte lägga ifrån mig boken förrän den var slut./J   

För mig tog det ca trettio sidor innan jag blev fast. Men sedan läste jag resten i ett svep. /Malin

Jättebra! När kommer fortsättningen? /Petra

En alltigenom spännande bok med inslag av humor/Maria WCattis boktips 15/12 2014 om Spegelblänk
Jag gillar upplägget med boken, vem önskar inte att man skulle hitta någon förfäders dagbok som berättade en spännande historia från deras uppväxt.
Emmas farmor Olena visar sig ha rötter i det nazistiska Tyskland och har varit med om fruktansvärda händelser, dessa händelser varvas med Emmas dagliga liv. Jag känner en tomhet när boken tar slut, jag vill ju veta vad som händer sen.....
En lättläst bok som tilltalar mig och som jag gärna vill ha en fortsättning på (om en bok får mig att vilja ha mer så är det enligt mig en bra bok). Kommer gärna att läsa fler böcker av Marie-Louise Fritzén.

Boklysten  om Spegelblänk 29/11 2014
Spegelblänk är Marie- Louise Fritzéns debutroman och den hade faktiskt en mer intressant handling än vad jag hade väntat mig vilket gjorde mig riktigt glad, jag gillar positiva överraskningar. Jag vill inte avslöja mer om det så jag förstör för den som vill läsa boken, men jag kan säga att det började ganska vanligt men utvecklades till något helt annat än vad jag trodde det skulle bli.

Boken är lättläst och intrigen lätt att följa. Och farmoderns "hemliga liv" var riktigt intressant att följa. Spegelblänk är definitivt den typen av feelgood som fungerar för mig och jag ser fram emot att få läsa fler böcker av Marie-Louise FritzénInga kommentarer:

Skicka en kommentar