Om Spegelblänk

En feelgood roman om kärlek, familjerelationer och att historien går igen. Finns som ljudbok.

Vill du lyssna så finns Spegelblänk på StorytelNextoryBookbeatBokus.

Emma ser fram emot en spännande sommar med mycket nattsudd, kärlek och krogliv. Synd bara att hennes syster Caroline blivit så trist sedan hon gifte sig. De är nästan alltid osams, inte minst om vem som ska ta ansvar för deras egensinniga farmor. Men när Emma hittar farmoderns dagböcker inser hon att ingenting är som hon trott...

Emma lär känna en annan sida av sin farmor Olena när hon läser om hennes utsvävande liv i Berlins dekadenta nöjesvärld. En ödesdiger händelse gör att Olena tvingas fly och hamnar i Sverige. 
När tyska soldater interneras på Backamo lägerplats 1945 möter hon en bekant från förr och riskerar att förlora allt.
Handlingen utspelas främst i Uddevalla, Berlin och på Backamo militärområde där tyska krigsfångar internerades år 1945.  Jag tillbringade en stor del av barndomen på Backamo där mina föräldrar hade sommarstug, och där ligger en gammal militärförläggning som hyste tyska krigsfångar 1945. Som liten fascinerades jag av berättelser om tyska soldater, lokalbefolkningens oro och de händelser som utspelats i fånglägret  vid den så kallade baltutlämningen.
Efter att mina föräldrar gått bort funderade jag mycket på hur de varit som unga och vilka drömmar och åsikter de hade. Huvudpersonerna i Spegelblänk är fiktiva men att skriva boken blev ett sätt att bearbeta tankar om förlust och sorg och allt som inte hunnit sägas.